Maandagvoormiddag rond 10u heeft de politie Neteland in Kleerroos 25 een verdacht overlijden vastgesteld. Het parket is ter plaatse.Het gaat om een moord.



Buren vermoeden dat de 37-jarige moeder/lerares V.  uit het Mechelse door haar 37-jarige vriend R. door mesteken in de badkamer vermoord is. Slachtoffer is de 37-jarige Cynthia Volders.

Zaterdag is de vrouw in de vroege avond nog gezien.  Zondagnamiddag zagen buren dat de rolluiken naar beneden werden gedaan.

Het koppel huurde de woning nog maar enkele maanden.  De moeder heeft een kind uit een vorige relatie dat enkel in het weekend bij hen verbleef.

Vanochtend werd dit kind rond 7.15u opgemerkt in de buurt van de Kleerroos en verderop aan de Ringlaan.  Buurman Leo Van Sande zag het kind ronddolen. 

Poltie Neteland heeft de nabije buurt afgezet, en heeft nog geen officiële verklaring afgelegd.

Ondertussen zou de dader opgepakt zijn. Hij zou zich in een huis in de Sint- Jansstraat verschanst hebben.

Update 17.45u :
Inge Delissen van het parket OM Turnhout : ' De vrouw  is met zekerheid door een misdrijf om het leven gebracht: er was een steekwonde toegebracht in de hals en 2 in de borststreek.

De feiten dateren waarschijnlijk van zondagavond. De autopsie die door de onderzoeksrechter werd bevolen op het lichaam van de vrouw, zal onder meer hierover uitsluitsel brengen.
 
De vermoedens gaan uit naar de 37-jarige man met wie zij een relatie had en die eveneens in Herentals woonde, op een ander adres dan het slachtoffer.

De man kon nog niet worden gearresteerd. Hij is voortvluchtig.'

Foto's en verslag July Christaans / Nnieuws.

Later meer.